Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bydlení na koleji Lanchester Hall

Dovolte mi jen několik řádků o bydlení na anglické koleji. Nejvýraznějším rozdílem od koleje české je cena. Stěžovat si ale nebudu, mám možnost bydlet v kampusu, do školy kousek, odpadnou mi každodenní strasti, které musí absolvovat Anna a kdovíjestli to má Anča levnější, těžko. Anča vlastně popsala většinu podivností anglického bydlení, takže snad jen dodám, že na koleji jsou všechna ta pravidla a povinnosti brána ještě vážněji. Požární hlásiče by v případě Annina zážitku s pizzou vyhnaly z pelechů všechny obyvatele Lanchester Hall, dvě hasičské jednotky, nejspíš až z Milton Keynes, tři univerzitní požární koordinátory a dva psychology, aby se postarali o náš hrůzostrašný zážitek. Vůbec Angličani mají na všechno nějakýho šefa. Je potřeba něco pohlídat, zorganizovat, uklidit? Postaví tam týpka v reflexní vestě a je po problému.
Po příjezdu do kampusu je třeba nejdříve dojít na danou recepci, pokud je už později, cca po sedmé, obslouží vás na recepci Mitchell Hallu, tam jsou déle. Člověk podepíše nutné papíry, měl by ukázat nějaký e-ticket, potvrzující provedené školení o požární ochraně, získá klíče od pokoje a kartu pro vstup na blok. Pozor! karta má dočasnou platnost, je třeba ji časem vrátit, trvalou kartu človek získá po registraci do kurzu a poté je ji ještě nutné aktivovat na hlavní recepci, budova č.26. Pozor dveře od pokoje se odemykají v opačném směru než v Čechách, tedy zkuste nejdřív zamknout.
Pokoj na koleji mám sám pro sebe, další rozdíl od českých kolejí, což je velmi příjemné. Střet rozdílných kultur na 15 metrech čtverečních nebývá příjemný. V ostatních pokojích bydlí usměvavý Italové, kteří pořád něco vaří, a tichý Francouz, který chodí pořád kouřit. Skvělá sestava. Ale ta se brzy obmění, všichni totiž dokončují své diplomky a do konce září budou v čudu. Přijdou noví a já doufám, že využiji své výhody pána domu a zřídím si tu pořádek.

Drobný seznam: na pokoji: postel, židle, stůl, lampička, telefon, skříně, asi tři ramínka, 2 skříňky, polička, talíř, miska, hrnek, sklenka, příbory a pozor! umyvadlo!. v kuchyni: kastroly, pánve, sporák, trouba, lednice, topinkovač, rychlovarka, dřez, jar, nějaké ty vařečky atd., na záchodě toaleťák a mýdlo!. Takže nemá cenu si s sebou tahat: nádobí a toaleťák. Při platbě zálohy byla možnost objednat si dopředu peřinu, polštář, povlečení a prostěrado, takový balíček. Prostěradlo je fajn, ale zbytek je dosti hrubě naškrobený nebo plastový a nepříliš příjemný na omak. Peřina je plněná čímsi plastovým a drží takový vzdušný tvar, těžko se do ní zachumlat. Proto doporučení: kdo má problémy s krční páteří, tak vzít si svůj polštář jeho včetně povlečení. Peřinu sem asi nikdo nepotáhne, pod tou zdejší se dá spát, ale možná se časem podívám po dece. Z oblečení jsem zapomněl na tepláky na doma. Hodí se, v tuto roční dobu se na kolejích ještě netopí a venku už je kosa, takže je kosa i na koleji. Přezuvky jsou taky fajn, zátěžák v pokoji by asi bahno z bot dlouho nesál. 
PS: ve bude Student Agency nafasujte noviny, boty tu schnou zoufale pomalu...

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář